bewaar
Varkensrollade met knoflookspinazie
Varkensrollade met knoflookspinazie
bewaar

Varkensrollade met knoflookspinazie

10 min. bereiden
40 min. wachten
95waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels

olijfolie

1 theelepel

kerriepoeder

1 kleine

varkensrollade

1 kg

aardappels

1 pak

spinazie

5 tenen

knoflook

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

  • aluminiumfolie

  • bakpapier

  • braadslede

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed de braadslee of bakplaat met bakpapier. Meng in een diep bord 1 eetlepel olie, het kerriepoeder en zout en peper naar smaak. Rol de rollade door de kerrie-olie. Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm. Schep ze in de braadslee om met de rest van de olie. Leg de rollade ernaast. Leg de spinazieblokjes in één laag in de ingevette ovenschaal. Besprenkel met 4-5 eetlepels water en verdeel de knoflook erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de spinazie op de onderste richel van de oven en de rollade en aardappel erboven en bak alles in 40 minuten bruin en gaar. Verwijder de folie en roer de spinazie los met een vork, breng op smaak met peper en zout. Snijd de rollade in plakken en serveer met de spinazie en aardappel.