bewaar
Varkensrollade met wijn-knoflookjus
Varkensrollade met wijn-knoflookjus
bewaar

Varkensrollade met wijn-knoflookjus

1 uur 20 min. bereiden
50waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

vastkokende aardappel

4 tenen

knoflook

6 takjes

verse tijm

750 g

varkensrollade

3 el

rode wijn

½ pot

vleesfond

185 g

artisjokbodems

Dit heb je nodig

  • braadzak

  • lage ovenschaal

Aan de slag

Borstel aardappels schoon onder koud stromend water. Snijd grote aardappels in vieren, halveer kleine. Pel knoflook en in braadzak aardappelen, knoflook en tijm verdelen. Leg rollade erop. Sluit zak af met binder en leg in lage ovenschaal. Prik aan bovenkant van braadzak 6 gaatjes. Bewaar tot gebruik in koelkast. Wijn en fond in pan aan de kook brengen en laat tot ca. 1 dl inkoken. Breng op smaak met zou en peper. Giet artisjokbodems af, snijd in kleine blokjes. Schep van vuur af door ingekookte fond. Schuif schaal met braadzak in midden van oven. Schakel oven in op 200 °C of gasovenstand 4. Braad vlees in ca. 55 minuten gaar. Knip puntje van braadzak en schenk braadvocht door ingekookte fond. Laat jus op hoog vuur ca. 5 minuten zachtjes inkoken. Laat intussen rollade rusten. Snijd vlees in plakken. Leg vlees en aardappels op schaal. Schep helft van jus over rollade. Serveer rest van jus apart erbij.