bewaar
Appelgelei met kaneel
Appelgelei met kaneel
bewaar

Appelgelei met kaneel

Deze homemade appelgelei is perfect bij een kaasplankje.

30 min. bereiden
2 uur 15 min. wachten
4waarderingen

Ingrediënten

8 personen

750 g

Goudrenet appel

100 ml

appelsap

2

kaneelstokjes

½

citroen

150 g

geleisuiker speciaal

Dit heb je nodig

  • theedoek

  • weckpot (à 500 ml)

Deze homemade appelgelei is perfect bij een kaasplankje.

Aan de slag

1

Snijd de appels met schil en klokhuis in stukken. Breng met het appelsap en 1 kaneelstokje aan de kook en laat in 20 min. op laag vuur tot moes koken. Maak een schone theedoek nat onder de kraan, wring uit en hang in een vergiet boven een kom. Schenk de appelmoes in de doek en laat 15 min. uitlekken. Duw met een lepel zoveel mogelijk vocht uit de appelpulp en vang het op in de kom.

2

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Doe de opgevangen appelsap met het citroenrasp, -sap en de geleisuiker in een pan en breng aan de kook. Laat 2 min. koken.

3

Schenk de gelei in de weckpot en doe er nog een kaneelstokje bij. Sluit de pot af met een deksel en laat omgekeerd in 2 uur afkoelen.

tip

combinatietipServeer de appelgelei bij een kaasplank.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.