bewaar
Haringtartaar met toast
Haringtartaar met toast
bewaar

Haringtartaar met toast

25 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

maatjesharingen

2 kleine

gekookte bietjes

4 eetlepels

zilveruitjes

½ zakje

verse dille

zout

peper

6 sneetjes

Pane dolce vita

1 eetlepel

roomboter

1 eetlepel

grove mosterd

4

bergjes veldsla

Dit heb je nodig

  • plasticfolie

  • timbaaltjes

Aan de slag

1

Haring in blokjes snijden. Bietjes schillen en in kleine blokjes snijden. Zilveruitjes klein snijden. In kom haring, zilveruitjes met vocht en bietjes door elkaar scheppen. Dille erboven in stukjes knippen. Haringtartaar op smaak brengen met (weinig) zout en peper. Timbaaltjes bekleden met plasticfolie. Haringtartaar erin scheppen en aandrukken, tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

2

Brood in broodrooster lichtbruin roosteren en diagonaal doorsnijden. In kommetje boter en mosterd door elkaar roeren. Brood besmeren met mosterdboter. Borden op timbaaltjes leggen, samen keren en haringtartaar uit vormpjes laten glijden. Plasticfolie verwijderen. Sneetjes brood ernaast leggen. Garneren met veldsla.