Haringtartaar met toast

hollands
lunch
4 personen
4
11
Advertentie
Ingrediënten
- 4 maatjesharingen (2 pakjes à ca. 140 g)
- 2 kleine gekookte bietjes (ca. 150 g)
- 4 eetlepels zilveruitjes (en 1 eetlepel vocht uit potje)
- ½ zakje verse dille (à 15 g)
- zout
- peper
- 6 sneetjes Pane dolce vita (brood)
- 1 eetlepel roomboter (zacht)
- 1 eetlepel grove mosterd
- 4 bergjes veldsla (zakje à 75 g)
Keukenspullen
- plasticfolie
- timbaaltjes
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Haring in blokjes snijden. Bietjes schillen en in kleine blokjes snijden. Zilveruitjes klein snijden. In kom haring, zilveruitjes met vocht en bietjes door elkaar scheppen. Dille erboven in stukjes knippen. Haringtartaar op smaak brengen met (weinig) zout en peper. Timbaaltjes bekleden met plasticfolie. Haringtartaar erin scheppen en aandrukken, tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
- Brood in broodrooster lichtbruin roosteren en diagonaal doorsnijden. In kommetje boter en mosterd door elkaar roeren. Brood besmeren met mosterdboter. Borden op timbaaltjes leggen, samen keren en haringtartaar uit vormpjes laten glijden. Plasticfolie verwijderen. Sneetjes brood ernaast leggen. Garneren met veldsla.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 290 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 26 g
- vet 13 g