bewaar
Romige zuurkool
Romige zuurkool
bewaar

Romige zuurkool

Pasta zonder tomaat? Jazeker! In deze winterse pastaovenschotel met worst en zuurkool mis je de tomaat geen seconde.

25 min. bereiden
45 min. oventijd
268waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pakje

mix gehakt met zuurkool en crème fraîchesaus

400 ml

kraanwater

1

middelgroot ei

300 g

fusilli

1

ui

4

braadworsten

500 g

zuurkool

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Pasta zonder tomaat? Jazeker! In deze winterse pastaovenschotel met worst en zuurkool mis je de tomaat geen seconde.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Doe de inhoud van het pakje mix in een kom en voeg het water en het ei toe. Roer door met een garde en houd de saus apart. Kook ondertussen de pasta 5 min. in water met zout. Giet af en houd apart.

3

Snipper de ui. Haal het vel van de worsten. Verhit een hapjespan en bak het worstvlees in 5 min. rul. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de uitgelekte zuurkool toe, doe de deksel op de pan en laat 5 min. op laag vuur stoven.

4

Vet de ovenschaal in. Verdeel de pasta over de ovenschaal, schep het gehaktmengsel erop en ten slotte de saus erover. Bak in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.