Gesmoorde andijvie en lamsworst
Dit gerecht ziet er exotisch uit, maar is toch echt heel Hollands!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 325 g gele rijst
- 1 krop andijvie
- 1 rode peper
- 2 tenen knoflook
- 4 el traditionele olijfolie
- 100 g witte kaasblokjes
- 270 g lamsworstjes (schaal 270 g)
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de stronk van de andijvie en snijd het blad in repen. Was de andijvie. Verwijder de zaadlijsten uit de peper, snijd in reepjes. Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de peper en knoflook 1 min. Voeg de andijvie in porties toe en smoor met de deksel op de pan op middelhoog vuur 4 min. Voeg de kaasblokjes toe en smoor nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verhit ondertussen in een braadpan de rest van de olie. Bak de worstjes in 7 min. rondom bruin en gaar. Verdeel de rijst en andijvie over de borden. Leg de worstjes erop.
bereidingstip:
Smoor voor kinderen in een aparte koekenpan een portie andijvie zonder rode peper. Voeg een handje rozijnen toe.

Rode peper schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 710 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 66 g
-
vet 36 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Gesmoorde andijvie en lamsworst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gesmoorde andijvie en lamsworst
- 325 g gele rijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 1 krop andijvie
- 1 rode peper
- 2 tenen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
Snijd de stronk van de andijvie en snijd het blad in repen. Was de andijvie. Verwijder de zaadlijsten uit de peper, snijd in reepjes. Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de peper en knoflook 1 min.
- 100 g witte kaasblokjes
Voeg de andijvie in porties toe en smoor met de deksel op de pan op middelhoog vuur 4 min. Voeg de kaasblokjes toe en smoor nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 2 el traditionele olijfolie
- 270 g lamsworstjes
Verhit ondertussen in een braadpan de rest van de olie. Bak de worstjes in 7 min. rondom bruin en gaar. Verdeel de rijst en andijvie over de borden. Leg de worstjes erop.
bereidingstip:
Smoor voor kinderen in een aparte koekenpan een portie andijvie zonder rode peper. Voeg een handje rozijnen toe.