bewaar
Gesmoorde andijvie en lamsworst
Gesmoorde andijvie en lamsworst
bewaar

Gesmoorde andijvie en lamsworst

Dit gerecht ziet er exotisch uit, maar is toch echt heel Hollands!

25 min. bereiden
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

325 g

gele rijst

1 krop

andijvie

1

rode peper

2 tenen

knoflook

4 el

traditionele olijfolie

100 g

witte kaasblokjes

270 g

lamsworstjes

Dit gerecht ziet er exotisch uit, maar is toch echt heel Hollands!

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd de stronk van de andijvie en snijd het blad in repen. Was de andijvie. Verwijder de zaadlijsten uit de peper, snijd in reepjes. Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de peper en knoflook 1 min. Voeg de andijvie in porties toe en smoor met de deksel op de pan op middelhoog vuur 4 min. Voeg de kaasblokjes toe en smoor nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verhit ondertussen in een braadpan de rest van de olie. Bak de worstjes in 7 min. rondom bruin en gaar. Verdeel de rijst en andijvie over de borden. Leg de worstjes erop.

tip

bereidingstipSmoor voor kinderen in een aparte koekenpan een portie andijvie zonder rode peper. Voeg een handje rozijnen toe.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.