bewaar
Bonen met andijvie en witte kaasblokjes
Bonen met andijvie en witte kaasblokjes
bewaar

Bonen met andijvie en witte kaasblokjes

15 min. bereiden
37waarderingen

Ingrediënten

1 doosje

fijne tuinboontjes

1 zakje

verse doperwten

1

citroen

1 el

vloeibare honing

5 el

extra vierge olijfolie

½ bakje

munt

300 g

andijvie

100 g

witte kaasblokjes

Aan de slag

1

Breng een pan water aan de kook en kook de bevroren tuinboontjes 8 min. Kook de laatste 4 min. de doperwten mee. Giet af en laat 5 min. afkoelen.

2

Snijd ondertussen de gele schil van de citroen, snijd in reepjes en pers de vrucht uit. Meng het rasp en sap met de honing en klop er 3 el olie door. Snijd de munt grof, voeg 3/4 ervan toe en breng op smaak met peper en zout.

3

Doe de boontjes, doperwten en dressing in een kom en schep er de andijvie door. Verkruimel de kaas erover. Bestrooi met de rest van de munt en besprenkel met de rest van de olie. Serveer direct.