bewaar
Wraps met Griekse gyrossalade en witte rijst
Wraps met Griekse gyrossalade en witte rijst
bewaar

Wraps met Griekse gyrossalade en witte rijst

20 min. bereiden
102waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

olie

350 g

gyrosreepjes

2

(rode) uien

1

courgette

50 g

witte rijst

4

wraptortilla's

100 ml

knoflooksaus

1 klein

struikje andijvie

75 g

witte kaasblokjes

50 g

zwarte olijven zonder pit

Aan de slag

1

Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de gyrosreepjes in 3 minuten bruin. Voeg de ui en courgette toe en bak ze 5 minuten mee, schep af en toe om. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.

2

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep hem vervolgens door de gyrosreepjes. Houd de rijst met het vlees warm op laag vuur.

3

Prik een gaatje in de verpakking van de tortilla's en verwarm ze 30 seconden op vol vermogen (700 watt) in de magnetron.

4

Besmeer de tortilla's dun met 4 el knoflooksaus. Verdeel de andijvie over de tortilla's en schep het gyros-rijstmengsel erop. Bestrooi met de kaas en olijfringetjes.

5

Rol de tortilla's strak op en serveer ze direct. Geef de rest van de knoflooksaus erbij als dip.

tip

algemeenVervang voor een viswrap de gyrosreepjes door twee blikjes uitgelekte tonijn (naturel of in olijfolie) of gerookte makreel en de andijvie door beetgare sperziebonen.

algemeenMet wraps kunt u eindeloos variëren. Door ze te verwarmen, worden ze soepel en laten ze zich gemakkelijk vullen en oprollen.