Stamppot met prei-roomkaas en kip
Een stamppot zoals je hem nog niet kent. Want waar is de boerenkool, zuurkool of andijvie?

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1.2 kg kruimige aardappelen
- 2 preien
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 3 el traditionele olijfolie
- 25 g verse bieslook
- 125 g verse roomkaas met kruiden (bakje)
- 200 g gerookte kipreepjes (duopak)
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes.
- Verhit de olie en bak de prei, ui en knoflook 10 min. op middelhoog vuur.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper.
- Snijd de bieslook fijn. Meng het preimengsel, de roomkaas, bieslook en kipreepjes door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout, en warm nog 2 min. door.
variatietip:
In plaats van gerookte kip kun je ook 200 g gegrilde yorkhamreepjes (duopak) of 250 g gerookte zalmsnippers (bakje) gebruiken.

Prei wassen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 515 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 55 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 395 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Stamppot met prei-roomkaas en kip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Stamppot met prei-roomkaas en kip

- 1.2 kg kruimige aardappelen
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.

- 2 preien
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes.

- 3 el traditionele olijfolie
Verhit de olie en bak de prei, ui en knoflook 10 min. op middelhoog vuur.

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper.

- 25 g verse bieslook
- 125 g verse roomkaas met kruiden
- 200 g gerookte kipreepjes
Snijd de bieslook fijn. Meng het preimengsel, de roomkaas, bieslook en kipreepjes door de aardappelpuree.

Breng op smaak met peper en eventueel zout, en warm nog 2 min. door. Bon appétit!
variatietip:
In plaats van gerookte kip kun je ook 200 g gegrilde yorkhamreepjes (duopak) of 250 g gerookte zalmsnippers (bakje) gebruiken.