Preistamppot met kip

Een stamppot zoals je hem nog niet kent. Want waar is de boerenkool, zuurkool of andijvie?

635 kcal

30 min. bereiden

3.7/5

(12)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • pureestamper


2012 nr. 10 - Van Hollandse bodem

2012 week 41-44 - 2012 week 41-44

september 2025 - september 2025

Aan de slag

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet de aardappelen af en stamp samen met de roomkaas tot een smeuïge puree.

  2. Was ondertussen de prei en snijd in ringen van 1 cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie op middelhoog vuur en bak de knoflook 3 min. Voeg de prei toe en bak 7 min. mee tot de prei geslonken is.

  3. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Rooster de pecannoten in een koekenpan op middelhoog vuur zonder olie of boter. Haal uit de pan en hak grof. Meng het preimengsel, de kipreepjes en de helft van de bieslook door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de rest van de bieslook en de pecannoten.

  • variatietipIn plaats van gerookte kip kun je ook 200 g gegrilde yorkhamreepjes (duopak) of 250 g gerookte zalmsnippers (bakje) gebruiken.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?
  • Prei wassen

    Instructievideo - 00:29 min.

Wat vond je van dit recept?

Preistamppot met kip

Een stamppot zoals je hem nog niet kent. Want waar is de boerenkool, zuurkool of andijvie?

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig