bewaar
Gebakken pangasiusfilets met preistamppot
Gebakken pangasiusfilets met preistamppot
bewaar

Gebakken pangasiusfilets met preistamppot

25 min. bereiden
69waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

kruimige kookaardappelen

400 g

pangasiusfilet

1 el

viskruiden

ca. 75 g

bloem

3 el

olie

1 zak

champignon roerbakmix

500 g

prei

½ bakje

roomkaas

Aan de slag

1

Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kies 4 gelijke visfilets uit of verdeel ze in 4 ongeveer gelijke stukken. Dep de visfilets droog. Wrijf ze in met viskruiden en wat zout. Zeef de bloem in een diep bord en wentel de visfilets hierdoor, zodat ze helemaal met bloem zijn bedekt. Verwarm de oven voor op 125 °C.

2

Verhit in een ruime koekenpan de olie en bak hierin de visfilets per 2 tegelijk goudbruin en gaar in 5 minuten. Houd de gebakken vis op een schaal in de oven warm.

3

Roerbak in de achtergebleven olie de champignonroerbakmix en de prei al omscheppend beetgaar in 8 minuten. Smelt de roomkaas erbij. Giet de aardappelen af, stamp ze tot kruim en schep het preimengsel erdoor. Serveer de vis bij de preistamppot.

tip

algemeenBieslookroomkaas is ook lekker als borrelhapje op een plakje komkommer.