bewaar
Boerenkoolstoof met chorizo
Boerenkoolstoof met chorizo
bewaar

Boerenkoolstoof met chorizo

Met de kruidige Spaanse worst, knoflook en ui is deze wintergroente bijna niet meer Hollands te noemen.

30 min. bereiden
236waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappel

250 g

chorizoworst

2 tenen

knoflook

1

ui

1 el

traditionele olijfolie

2 tl

paprikapoeder

500 ml

rundvleesbouillon in pot

500 g

verse boerenkool

Met de kruidige Spaanse worst, knoflook en ui is deze wintergroente bijna niet meer Hollands te noemen.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de chorizo in stukken en snijd de knoflook fijn. Snijd de ui in halve ringen.

2

Verhit de olie in een hapjespan en bak de chorizo 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Haal de chorizo met een schuimspaan uit de pan en zet weg.

3

Fruit in het achtergebleven bakvet de knoflook 1 min. Voeg de ui en het paprikapoeder toe en fruit 3 min. Doe de aardappel samen met de bouillon bij de ui. Breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. zachtjes doorkoken. Voeg de boerenkool toe en laat nog 5 min. zachtjes koken zonder deksel op de pan. Doe de chorizo erbij, warm nog 2 min. mee en serveer.

Ui fruiten

Instructievideo - 00:31 min.