bewaar
Kipsaté met gebakken bosui
Kipsaté met gebakken bosui
bewaar

Kipsaté met gebakken bosui

20 min. bereiden
11 min. wachten
70waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

1

ui

2 tenen

knoflook

2

rode pepers

6 el

pindakaas met stukjes noot

4 el

ketjap manis

2 x 2 stuks

kipfilet

2 el

arachideolie

1 zakje

bosui

4 el

vloeibare honing

Dit heb je nodig

  • braadslede of ovenschaal (ca. 35 x 30 cm)

  • keukenmachine

  • 4 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water

Aan de slag

1

Zet de ovengrill op de hoogste stand. Pers de citroen uit. Maal de ui, knoflook, rode peper, pindakaas en ketjap in de keukenmachine tot een dikke saus. Breng op smaak met citroensap. Voeg water toe als het mengsel meer puree dan saus is. Doe de helft van de saus in een kom en de andere helft in de braadslee.

2

Snijd de kipfilet in stukken van 3 cm en rijg ze aan de prikkers. Leg de kip in de braadslee en bedek rondom met de saus. Zet ca. 8 min. onder de ovengrill. Zet de braadslee wat lager als het vlees te donker wordt. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de bosui op middelhoog vuur 3 min.

3

Keer de kipspiesen in de braadslee en besprenkel met de honing. Zet nog ca. 3 min. onder de grill tot de kip gaar is. Serveer met de achtergehouden saus en bestrooi met de bosui. Lekker met gewokte paksoi en rijst.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kipsaté met gebakken bosui

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig