bewaar
Kipsaté met pindakokossaus
Kipsaté met pindakokossaus
bewaar

Kipsaté met pindakokossaus

15 min. bereiden
15 min. wachten
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

kipfilet in blokjes

2 sticks

roerbakmarinade

½ pot

pindakaas met stukjes noot

200 ml

kokosmelk

2 eetlepels

ketjap manis

2 eetlepels

geraspte kokos

1

rode peper

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

Aan de slag

Bereid de marinade volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de kip door marinade en laat afgedekt op kamertemperatuur 15 min. marineren. Satéstokjes in koud water weken. Gemarineerde kipblokjes aan satéstokjes rijgen. In steelpannetje (met dunne bodem) pindakaas losroeren met 100 ml water, kokosmelk, ketjap, geraspte kokos en rode peper. Op barbecue kipsaté in 8-10 min. bruin en gaar grillen. Steelpannetje op barbecue zetten en saus verwarmen. Saté serveren met pindakokossaus.