bewaar
Appel-bessentaart
Appel-bessentaart
bewaar

Appel-bessentaart

Op zoek naar een origineel toetje? Deze Hollandse taart is een echte verrassing.

30 min. bereiden
2 uur wachten
110waarderingen

Ingrediënten

10 personen

1

middelgroot ei

400 g

zelfrijzend bakmeel

250 g

witte basterdsuiker

250 g

ongezouten roomboter

6

jonagold appels

1

citroen

150 g

verse blauwe bessen

140 g

verse frambozen

2 el

tarwebloem

30 g

havermoutvlokken

50 g

rietsuiker

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • springvorm (∅ 24 cm)

Op zoek naar een origineel toetje? Deze Hollandse taart is een echte verrassing.

Aan de slag

1

Split het ei. Doe het bakmeel, eiwit en 200 g suiker en een mespunt zout in een kom. Snijd met 2 messen de boter erdoor totdat een kruimelig deeg ontstaat. Kneed met koele hand snel tot een deegbal. Druk plat, verpak in vershoudfolie en leg 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 °C.

2

Schil de appels. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis, snijd het vruchtvlees in stukjes en doe in een kom. Rasp de gele schil van een 1/2 citroen en pers de vrucht uit. Meng de rasp, 2 el sap, de suiker en de blauwe bessen erdoor.

3

Bestuif het werkblad, de deegroller en de deegbal met bakmeel en rol 2/3 van het deeg met de deegroller uit tot een plak van 1 cm dik. Vet de springvorm in. Steek er met de springvorm een cirkel uit en leg op de bodem van de vorm. Bekleed met de rest van het uitgerolde deeg de randen.

4

Schep de appels en bessen in de vorm. Verdeel de frambozen erover. Verkruimel het overgebleven deeg met de bloem, havermoutvlokken, rietsuiker en het eigeel. Verdeel over de taartvulling en bak 1 uur in het midden van de oven bruin en gaar. Laat in de vorm afkoelen.

Appel-bessentaart bakken

Instructievideo - 07:21 min.