bewaar
Blauwe bessen-appelcrumble
Blauwe bessen-appelcrumble
bewaar

Blauwe bessen-appelcrumble

Warm fruit onder een krokant dakje. Veel stelt het niet voor, maar wel ontzettend lekker!

20 min. bereiden
35 min. oventijd
730waarderingen

Ingrediënten

8 personen

4

Goudreinette appels

150 g

blauwe bessen

200 g

zelfrijzend bakmeel

150 g

rietsuiker

3 el

havermout

175 g

ongezouten roomboter

1

vanillestokje

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (Ø 26 cm)

Warm fruit onder een krokant dakje. Veel stelt het niet voor, maar wel ontzettend lekker!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes en verdeel samen met de bessen over de bodem van de ovenschaal. Meng het bakmeel, de suiker en havermout. Snijd de boter in blokjes en voeg toe.

2

Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en doe erbij. Wrijf tussen je vingertoppen tot een kruimelig mengsel en verdeel over het fruit. Bak de crumble in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin.

bereidingstipJe kunt de crumble zowel warm als koud serveren.

serveertipLekker met crème fraîche of een bolletje vanille-ijs.

bewaartipJe kunt de crumble 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 30 min. voor serveren op kamertemperatuur komen.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo - 00:48 min.