Ven­kel­stamp met zalm

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 450 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(105) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 105

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm), ingevet, pureestamper

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook met de venkel in 20 min. gaar in water met zout.
  2. Leg ondertussen de zalm en cherrytomaten in de ovenschaal. Bestrooi royaal met peper en dek af met aluminiumfolie. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
  3. Giet de aardappelen en venkel af en doe terug in de pan. Stamp grof met de pureestamper. Roer de crème fraîche erdoor en voeg de nootmuskaat en peper en zout toe.
  4. Verdeel de stamppot, zalm en cherrytomaten over 4 borden en serveer.
video

Pu­ree ma­ken

Kookles - 03:22 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.