Forel met venkel

Advertentie
Ingrediënten
- 1 bosuitje
- 1 kleine venkel (ca. 300 g)
- 1 grote aardappel (ca. 200 g)
- 1 bakje witte wijnsaus voor vis (150 g)
- 1 kleine tomaat
- 1 forel (ca. 200 g)
- 2 takjes tijm
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bosuitje schoonmaken en in stukjes van ca. 1 cm snijden. Venkel schoonmaken en in blokjes snijden. Venkelgroen fijnhakken. Aardappel schillen, wassen en in blokjes snijden. In diep bord bosui, venkel, aardappel en helft van wijnsaus door elkaar scheppen. In magnetron bord met groente ca. 3 minuten afgedekt (met magnetronstolp) op 3/4 van vermogen (600 Watt) verwarmen. Intussen tomaat wassen en in plakjes snijden. Forel droogdeppen met keukenpapier en buikholte vullen met plakjes tomaat en takjes tijm. Forel op groente leggen en rest van wijnsaus erover schenken. Afdekken en in magnetron op 3/4 van vermogen in ca. 5 minuten gaar laten worden. Garneren met venkelgroen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 725 kcal
- eiwit 44 g
- koolhydraten 55 g
- vet 37 g