bewaar
Wittewijn-peterseliesaus
Wittewijn-peterseliesaus
bewaar

Wittewijn-peterseliesaus

20 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

2

sjalotten

200 ml

zoete witte wijn

150 g

koude boter

½ bakje

platte peterselie

Aan de slag

1

Doe de sjalotten en wijn in een steelpan en kook in 8 min. in op middelhoog vuur tot er nog ca. 1 juslepel wijn over is.

2

Zeef de sjalotten uit de wijn en doe de wijn terug in de pan. Zet de pan op laag vuur en klop met een garde 1 voor 1 de blokjes boter door de wijn. Breng op smaak met peper en zout en roer de peterselie erdoor. Lekker met gebakken of gestoomde vis en rijst.

tip

algemeenDe rest van de peterselie is te gebruiken voor een kruidenboter. Meng 1 geperste teen knoflook met 100 g boter en de peterselie.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.