bewaar
Gebakken krieltjes met salie en sjalot
Gebakken krieltjes met salie en sjalot
bewaar

Gebakken krieltjes met salie en sjalot

25 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6

sjalotten

500 g

krieltjes

25 g

boter

1 mespunt

foelie

3 eetlepels

droge witte wijn

12 blaadjes

salie

Aan de slag

Sjalotten en krieltjes halveren. In koekenpan met antiaanbaklaag helft van boter smelten en krieltjes, op matig vuur en afgedekt, 10 min. bakken. Deksel van pan nemen en krieltjes nog 5-10 min. knapperig bruin en gaar bakken. Intussen in steelpan sjalot in rest van boter snel goudbruin bakken. Foelie en wijn toevoegen en sjalot op laag vuur in 10 min. gaarsmoren. Salie in reepjes snijden. Sjalotten en salie door krieltjes scheppen en 1 min. meebakken. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met broccoli. Lekker bij varkensentrecote met champignonsaus met een vleugje armagnac en abrikozenchutney*.

tip

algemeen*Speciaal voor kerst ontwikkeld. Tijdelijk verkrijgbaar.