bewaar
Doperwten met kropsla en sjalotten
Doperwten met kropsla en sjalotten
bewaar

Doperwten met kropsla en sjalotten

20 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

kropsla

4

sjalotten

25 g

boter

2 zakjes

doperwten

1 theelepel

suiker

1

laurierblad

2 takjes

tijm

4 eetlepels

droge witte wijn

4 takjes

peterselie

Aan de slag

Blaadjes van kropsla loshalen, stugge binnenste bladeren verwijderen. Sla in ruim water wassen en droogdeppen. Sla in reepjes snijden. Kleine blaadjes in stukken scheuren. Sjalotten pellen en in kwarten snijden. In hapjespan boter smelten en sjalot 5 min. zachtjes bakken. Doperwten en sla toevoegen en 1 min. meebakken. Suiker, zout en peper, laurierblad, tijm en wijn toevoegen en groenten met deksel op pan in 10 min. gaarsmoren. Tussentijds zo nodig scheutje water toevoegen. Pan van vuur nemen, laurierblad en tijm verwijderen en peterselie erboven knippen. Groentemengsel omscheppen. Lekker met gestoomde vis en gekookte aardappels.

tip

algemeenNaast kropsla zijn little gem (kleine slakropjes) ook geschikt om te smoren. De wijn kan vervangen worden door 2 el citroensap en 2 el water.