Doperwten met kropsla en sjalotten

Advertentie
Ingrediënten
- 1 kropsla
- 4 sjalotten
- 25 g boter
- 2 zakjes doperwten (koelvers, a 200 g)
- 1 theelepel suiker
- 1 laurierblad
- 2 takjes tijm
- 4 eetlepels droge witte wijn
- 4 takjes peterselie
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Blaadjes van kropsla loshalen, stugge binnenste bladeren verwijderen. Sla in ruim water wassen en droogdeppen. Sla in reepjes snijden. Kleine blaadjes in stukken scheuren. Sjalotten pellen en in kwarten snijden. In hapjespan boter smelten en sjalot 5 min. zachtjes bakken. Doperwten en sla toevoegen en 1 min. meebakken. Suiker, zout en peper, laurierblad, tijm en wijn toevoegen en groenten met deksel op pan in 10 min. gaarsmoren. Tussentijds zo nodig scheutje water toevoegen. Pan van vuur nemen, laurierblad en tijm verwijderen en peterselie erboven knippen. Groentemengsel omscheppen. Lekker met gestoomde vis en gekookte aardappels.
Tip:
Naast kropsla zijn little gem (kleine slakropjes) ook geschikt om te smoren. De wijn kan vervangen worden door 2 el citroensap en 2 el water.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 160 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 20 g
- vet 5 g