bewaar
Chinese zoetzure saus
Chinese zoetzure saus
bewaar

Chinese zoetzure saus

10 min. bereiden
149waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 cm

verse gember

1 teen

knoflook

1 el

zonnebloemolie

2 el

ketchup

2 el

azijn

2 el

sojasaus

1 el

maizena

1 el

lichtbruine basterdsuiker

227 g

ananasstukjes op siroop

Aan de slag

Schil de gember en snijd samen met de knoflook fijn. Verhit de olie in een steelpan en fruit de gember en knoflook 1 min. Voeg de ketchup, azijn, sojasaus, maizena, suiker en ananasstukjes met siroop toe. Breng de saus aan de kook en laat 3 min. zachtjes koken op laag vuur. Roer regelmatig.

combinatietipLekker met gebakken kip, garnalen, varkensvlees of een groenteomelet met rijst of noedels.

bewaartipJe kunt de Chinese zoetzure saus 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm de saus vlak voor serveren in een steelpan al roerend op laag vuur in 5 min.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.