bewaar
Chinese zoetzure saus
Chinese zoetzure saus
bewaar

Chinese zoetzure saus

10 min. bereiden
152waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 cm

verse gember

1 teen

knoflook

1 el

zonnebloemolie

2 el

ketchup

2 el

azijn

2 el

sojasaus

1 el

maizena

1 el

lichtbruine basterdsuiker

227 g

ananasstukjes op siroop

Aan de slag

Schil de gember en snijd samen met de knoflook fijn. Verhit de olie in een steelpan en fruit de gember en knoflook 1 min. Voeg de ketchup, azijn, sojasaus, maizena, suiker en ananasstukjes met siroop toe. Breng de saus aan de kook en laat 3 min. zachtjes koken op laag vuur. Roer regelmatig.

combinatietipLekker met gebakken kip, garnalen, varkensvlees of een groenteomelet met rijst of noedels.
bewaartipJe kunt de Chinese zoetzure saus 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm de saus vlak voor serveren in een steelpan al roerend op laag vuur in 5 min.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Chinese zoetzure saus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig