Chinese zoetzure saus

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 3 cm verse gember
- 1 teen knoflook
- 1 el zonnebloemolie
- 2 el ketchup
- 2 el azijn
- 2 el sojasaus
- 1 el maizena
- 1 el lichtbruine basterdsuiker
- 227 g ananasstukjes op siroop (blikje)
Advertentie
Bereiden
Schil de gember en snijd samen met de knoflook fijn. Verhit de olie in een steelpan en fruit de gember en knoflook 1 min. Voeg de ketchup, azijn, sojasaus, maizena, suiker en ananasstukjes met siroop toe. Breng de saus aan de kook en laat 3 min. zachtjes koken op laag vuur. Roer regelmatig.
combinatietip:
Lekker met gebakken kip, garnalen, varkensvlees of een groenteomelet met rijst of noedels.
bewaartip:
Je kunt de Chinese zoetzure saus 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm de saus vlak voor serveren in een steelpan al roerend op laag vuur in 5 min.

Knoflook snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 105 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 17 g
-
vet 4 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Chinese zoetzure saus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Chinese zoetzure saus
- 3 cm verse gember
- 1 teen knoflook
- 1 el zonnebloemolie
Schil de gember en snijd samen met de knoflook fijn. Verhit de olie in een steelpan en fruit de gember en knoflook 1 min.
- 2 el ketchup
- 2 el azijn
- 2 el sojasaus
- 1 el maizena
- 1 el lichtbruine basterdsuiker
- 227 g ananasstukjes op siroop
Voeg de ketchup, azijn, sojasaus, maizena, suiker en ananasstukjes met siroop toe.
Breng de saus aan de kook en laat 3 min. zachtjes koken op laag vuur. Roer regelmatig.
combinatietip:
Lekker met gebakken kip, garnalen, varkensvlees of een groenteomelet met rijst of noedels.
bewaartip:
Je kunt de Chinese zoetzure saus 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm de saus vlak voor serveren in een steelpan al roerend op laag vuur in 5 min.