Aard­ap­pel-prei­taart

Niet voor niets een klassieker, deze hartige taart met kaas.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 875 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(156) waardeer
hollands hoofdgerecht Niet voor niets een klassieker, deze hartige taart met kaas. 4 personen
3 156

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de krieltjes 10 min. in water met zout. Giet af en laat afkoelen.
  2. Vet ondertussen de quichevorm in met 1 el olie en bekleed met het bladerdeeg.
  3. Snijd de prei in de lengte in, was en snijd in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei 8 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Schep de prei in de vorm en leg de krieltjes ertussen. Klop de eieren los en voeg de slagroom toe. Rasp de kaas erboven. Breng op smaak met peper en zout. Schenk over de prei en krieltjes.
  5. Bak de taart in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

variatietip:

Kook aardappelen eens in melk of bouillon. Het vocht geeft een lekkere smaak af.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 875 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 60 g
    waarvan verzadigd 32 g
  • natrium 705 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Aardappel-preitaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel-prei­taart

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 500 g krielaardappelen

Kook de krieltjes 10 min. in water met zout. Giet af en laat afkoelen.

3
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg

Vet ondertussen de quichevorm in met de olie en bekleed met het bladerdeeg.

4
  • 3 preien
  • 3 el traditionele olijfolie

Snijd de prei in de lengte in, was en snijd in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei 8 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5

Schep de prei in de vorm en leg de krieltjes ertussen.

6
  • 3 middelgrote eieren
  • 250 ml verse slagroom
  • 150 g Cheddar Tophat 48+

Klop de eieren los en voeg de slagroom toe. Rasp de kaas erboven. Breng op smaak met peper en zout. Schenk over de prei en krieltjes.

7

Bak de taart in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Lekker!

variatietip:

Kook aardappelen eens in melk of bouillon. Het vocht geeft een lekkere smaak af.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.