bewaar
Aardappel-preitaart
Aardappel-preitaart
bewaar

Aardappel-preitaart

Niet voor niets een klassieker, deze hartige taart met kaas.

25 min. bereiden
45 min. oventijd
159waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

krielaardappelen

6 plakjes

diepvries bladerdeeg

3

preien

3 el

traditionele olijfolie

3

middelgrote eieren

250 ml

verse slagroom

150 g

Cheddar Tophat 48+

Niet voor niets een klassieker, deze hartige taart met kaas.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de krieltjes 10 min. in water met zout. Giet af en laat afkoelen.

2

Vet ondertussen de quichevorm in met 1 el olie en bekleed met het bladerdeeg.

3

Snijd de prei in de lengte in, was en snijd in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei 8 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

4

Schep de prei in de vorm en leg de krieltjes ertussen. Klop de eieren los en voeg de slagroom toe. Rasp de kaas erboven. Breng op smaak met peper en zout. Schenk over de prei en krieltjes.

5

Bak de taart in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

variatietipKook aardappelen eens in melk of bouillon. Het vocht geeft een lekkere smaak af.

Aardappel-preitaart

Instructievideo - 02:31 min.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.