bewaar
Bramen-kersencrumble
Bramen-kersencrumble
bewaar

Bramen-kersencrumble

Vers fruit in de ovenschaal. Kruimeldeeg erover. Nog even in de oven en... serveren met crème fraîche. Heerlijk!

10 min. bereiden
30 min. oventijd
255waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

diepvries kers

250 g

diepvries braam

60 g

lichtbruine basterdsuiker

75 g

ongezouten roomboter

100 g

zelfrijzend bakmeel

50 g

ongebrande walnoten

100 g

rietsuiker

125 ml

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 20 cm)

Vers fruit in de ovenschaal. Kruimeldeeg erover. Nog even in de oven en... serveren met crème fraîche. Heerlijk!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Zorg dat de bramen en kersen ontdooid zijn.

2

Meng de bramen, kersen en basterdsuiker voorzichtig en schep in de ingevette ovenschaal. Snijd de koude boter in blokjes. Doe het bakmeel en de boter in een kom en kneed met koele handen tot het deeg kruimelig is.

3

Hak de walnoten fijn. Meng de rietsuiker en walnoten door het deegmengsel en verdeel het gelijkmatig over het fruitmengsel. Zet de schaal in de oven en bak in ca. 30 min. goudbruin. Laat iets afkoelen en serveer met de crème fraîche.

combinatietipDe rest van de walnoten smaakt lekker in tzatziki. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande.

Deeg maken

Instructievideo - 01:24 min.