bewaar
Kip in de hoed
Kip in de hoed
bewaar

Kip in de hoed

Een heel bijzondere taart met een hartig-zoete vulling van kip, kerrie, kersen en crème fraîche.

35 min. bereiden
40 min. oventijd
3122waarderingen

Ingrediënten

350 g

kersen zonder pit

6 bolletjes

stemgember

400 g

kipfilet

50 g

ongezouten roomboter

1 teen

knoflook

28 g

mix voor kerriesaus

1 tl

sambal oelek

200 ml

crème fraîche

1 el

tarwebloem

10 plakjes

diepvries bladerdeeg

2 el

paneermeel

50 g

geraspte belegen kaas

2 el

halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • springvorm (Ø 24 cm)

  • deegroller

Een heel bijzondere taart met een hartig-zoete vulling van kip, kerrie, kersen en crème fraîche.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Laat de kersen uitlekken in een zeef.

2

Snijd de gember fijn. Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi ze met peper en zout. Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip in 5min. rondom bruin. Pers de knoflook erboven uit. Strooi het kerriesauspoeder erover en schep om.Voeg de kersen, gember, sambal en crème fraîche toe en laat 2 min. zachtjes koken.

3

Bestuif het werkblad met bloem, leg 6 plakjes ontdooid bladerdeeg op elkaar en rol het uit tot een ronde lap van ca. 28 cm. Bekleed de springvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi het paneermeel erover.

4

Schep het kipmengsel op het deeg en bestrooi met de kaas. Vouw de randen van het deeg terug. Rol de rest van het bladerdeeg uit tot een ronde lap iets groter dan de vorm. Leg de lap op de vulling en druk de rand dicht. Bestrijk de bovenkant met melk. Bak net onder het midden van de oven in 30-40 min. goudbruin en gaar.