bewaar
Japanse kipspiesjes met pruimen
Japanse kipspiesjes met pruimen
bewaar

Japanse kipspiesjes met pruimen

25 min. bereiden
3 uur wachten
9waarderingen

Ingrediënten

12 porties

300 g

kipfilet

1 teentje

knoflook

1 cm

gemberwortel

2 eetlepels

sojasaus

1 eetlepel

honing

½ eetlepel

sherry

9

gewelde pruimen

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

Aan de slag

1

Kipfilet in blokjes snijden. Knoflook pellen en boven kom uitpersen. Gemberwortel schillen en erboven raspen. Sojasaus, honing en sherry erdoor roeren. Kipblokjes door marinade scheppen en afgedekt ca. 3 uur in koelkast marineren. Satéstokjes in bakje met water laten weken. Pruimen in vieren snijden.

2

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Aan elk satéstokje om en om blokjes kipfilet en stukjes pruim rijgen. Spiesjes met marinade bestrijken, op bakplaat leggen en ca. 10 cm onder hete grill schuiven. Spiesjes in ca. 5 minuten goudbruin en gaar grillen, halverwege keren.