Voorjaarssalade met groene asperges, beenham en ei

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g verse groene asperges
- 3 middelgrote eieren
- 100 g gegrilde beenham
- 5 el traditionele olijfolie
- 1½ el citroensap
- 2 tl vloeibare honing
- 1 zakje waterkers
Keukenspullen
- 4 glazen coupes
Advertentie
Bereiden
Was asperges en snijd van onderkant ca. 2-3 cm houtachtige uiteinden. Snijd asperges in 3 gelijke stukken. Kook asperges in pan met ruim kokend water en wat zout in 5 à 8 minuten beetgaar. Asperges afgieten en afkoelen. Kook eieren hard in ca. 10 minuten en spoel af en pel onder koud water. Snijd eieren elk in vier gelijke partjes. Snijd beenham in dunne reepjes. Klop in kommetje olie, citroensap en honing tot dressing. Breng op smaak met zout en peper. Dek ingrediënten tot gebruik af en bewaar in koelkast. Verwijder grove steeltjes van waterkers en verdeel takjes waterkers over coupes. Leg asperges, partjes ei en reepjes beenham erop en sprenkel citroendressing erover.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 240 kcal
- eiwit 11 g
- koolhydraten 6 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Voorjaarssalade met groene asperges, beenham en ei
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Voorjaarssalade met groene asperges, beenham en ei
- 500 g verse groene asperges
Was asperges en snijd van onderkant ca. 2-3 cm houtachtige uiteinden. Snijd asperges in 3 gelijke stukken. Kook asperges in pan met ruim kokend water en wat zout in 5 à 8 minuten beetgaar. Asperges afgieten en afkoelen.
- 3 middelgrote eieren
- 100 g gegrilde beenham
Kook eieren hard in ca. 10 minuten en spoel af en pel onder koud water. Snijd eieren elk in vier gelijke partjes. Snijd beenham in dunne reepjes.
- 5 el traditionele olijfolie
- 1½ el citroensap
- 2 tl vloeibare honing
Klop in kommetje olie, citroensap en honing tot dressing. Breng op smaak met zout en peper. Dek ingrediënten tot gebruik af en bewaar in koelkast.
- 1 zakje waterkers
Verwijder grove steeltjes van waterkers en verdeel takjes waterkers over coupes.
Leg asperges, partjes ei en reepjes beenham erop en sprenkel citroendressing erover.