bewaar
Fusilli met spinazie en worstjes
Fusilli met spinazie en worstjes
bewaar

Fusilli met spinazie en worstjes

20 min. bereiden
102waarderingen

Ingrediënten

300 g

fusilli

3 el

olijfolie

100 g

gerookt ontbijtspek

2 tenen

knoflook

1 blik

gepelde tomaten

3 el

rozijnen

2 zakken

spinazie

1 schaal

lamsworstjes

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

1

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 el olie in een hapjespan. Bak het spek 4 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min mee.

2

Voeg het blik tomaten toe. Druk de tomaten klein met een spatel. Doe de rozijnen erbij. Voeg de spinazie in 4-5 porties toe en laat al omscheppend slinken. Warm nog 2 min. door.

3

Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de lamsworstjes met de rest van de olie. Gril ze in 6-8 min. bruin en gaar, keer ze regelmatig.

4

Schep de pasta door de tomatensaus. Breng op smaak met peper en zout. Schep de pasta in 4 diepe borden en leg er de worstjes bij.

tip

algemeenRozijnen zijn ook lekker in kippilav. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.