Fusilli met gehaktballetjes en courgette
Pasta met balletjes en frisse tomaatstukjes.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g fusilli
- 2 tenen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
- 12 lichtgekruide runderballetjes
- 2 courgettes
- 95 g rode pesto
- 800 g gepelde tomaten in blik
Advertentie
Bereiden
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 30 sec. Voeg de balletjes toe en bak in 5 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin.
- Snijd ondertussen de courgettes in lange repen en vervolgens in stukjes. Voeg met de pesto toe aan de balletjes en bak al omscheppend 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe en warm 4 min. mee. Plet de tomaten ondertussen met een lepel en meng met de pasta.
combinatietip:
Lekker met basilicum.

Knoflook snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 650 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 76 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 735 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Fusilli met gehaktballetjes en courgette
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Fusilli met gehaktballetjes en courgette
- 300 g fusilli
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 2 tenen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 30 sec.
- 12 lichtgekruide runderballetjes
Voeg de balletjes toe en bak in 5 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin.
- 2 courgettes
Snijd ondertussen de courgettes in lange repen en vervolgens in stukjes.
- 95 g rode pesto
Voeg met de pesto toe aan de balletjes en bak al omscheppend 3 min. op middelhoog vuur.
- 800 g gepelde tomaten in blik
Voeg de tomaten toe en warm 4 min. mee. Plet de tomaten ondertussen met een lepel en meng met de pasta.
combinatietip:
Lekker met basilicum.