bewaar
Pestorisotto
Pestorisotto
bewaar

Pestorisotto

30 min. bereiden
95waarderingen

Ingrediënten

30 g

boter

2

sjalotten

2 tenen

knoflook

300 g

risottorijst

1 liter

kippenbouillon

50 g

pijnboompitten

5 el

olijfolie

1 bakje

basilicum

100 g

Grana Padano

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Verhit de boter en fruit de sjalotten en 1 teen knoflook 3 min. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Rooster ondertussen 25 g pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Doe de rest van de pitten met de olie en de overige knoflook in de keukenmachine. Houd wat basilicum achter en doe de rest in de keukenmachine. Maal kort tot pesto en schep 50 g kaas, peper en zout erdoor.

2

Verdeel de risotto over 4 borden. Schep de pesto erover. Verdeel de rest van de kaas, pijnboompitten en het achtergehouden basilicum erover. Serveer direct. Lekker met de trostomaat en courgette uit de oven. Zie recept op ah.nl/allerhande.

tip

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.