Ha­wa­ï­bur­ger met ver­se ana­nas

(45) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 45

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de ui en azijn in een kom. Snijd de onder- en bovenkant van de ananas en snijd de schil eraf. Snijd 4 plakken van 1 cm dik en verwijder de harde kern. Snijd de rest van de ananas in kwarten, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in stukjes. Meng samen met de tomaten en maiskolfjes door de ui met azijn. Zet tot gebruik in de koelkast.
  2. Verhit de grillpan en gril de burgers in 12 min. gaar. Keer halverwege en schaaf na het keren de kaas over de burgers.
  3. Halveer de bollen overlangs en beleg de onderste helften met de sla. Grill de ananasplakken 1 min. en leg op de sla. Leg de burgers met de kaas erop. Bedek met de bovenste helften van de broodjes en serveer met de salade. Lekker met ketchup.
video

Ana­nas schil­len en snij­den

instructievideo - 01:04 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.