bewaar
Perziksoepje met munt
Perziksoepje met munt
bewaar

Perziksoepje met munt

15 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

perziken

2

limoenen

1 bakje

verse munt

200 ml

witte port

4 el

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • blender

Aan de slag

1

Halveer de perziken. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukken. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Houd 1 takje munt achter en doe de rest van de munt, alleen de blaadjes, met de perzik, het sap, de rasp en port in de blender en maal in 10 sec. tot een egale soep.

2

Verdeel de soep over 4 glazen, schep in elk glas 1 el crème fraîche en garneer met een blaadje munt.

tip

algemeenWilt u de soep meenemen? Schenk deze dan in een thermosfles. Voeg eventueel wat ijsblokjes toe. Serveer de soep in bekers en maak af met 1 el crème fraîche en garneer met de achtergehouden munt.

Steenfruit snijden

Instructievideo - 01:10 min.