bewaar
Farfalle met tonijn-citroensaus
Farfalle met tonijn-citroensaus
bewaar

Farfalle met tonijn-citroensaus

15 min. bereiden
386waarderingen

Ingrediënten

300 g

farfalle

1

citroen

2 blikjes

tonijnstukken in zonnebloemolie

2

courgettes

2 tenen

knoflook

1 bakje

ricotta

1 bakje

platte peterselie

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Laat de tonijn uitlekken en vang 3 el olie op. Snijd ondertussen de courgette in dunne reepjes.

2

Verhit de tonijnolie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de courgette toe en bak 3 min. Voeg de citroenrasp en het -sap, de tonijn, ricotta en peper en zout toe en draai het vuur laag. Verwarm nog 5 min.

3

Schep de pasta door de saus. Voeg de peterselie toe en serveer direct.

tip

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.