bewaar
Farfalle met tonijnsaus
Farfalle met tonijnsaus
bewaar

Farfalle met tonijnsaus

Eters op een doordeweekse dag? Deze snelle pasta kun je ze prima voorzetten.

15 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

2 personen

150 g

farfalle

200 g

verse gesneden snijbonen

1

groene paprika

1

kleine rode ui

1

citroen

160 g

tonijnstukken in olijfolie

200 g

hüttenkäse

2 el

water

147½ g

semi-zongedroogde tomaten

Dit heb je nodig

  • staafmixer met beker

Eters op een doordeweekse dag? Deze snelle pasta kun je ze prima voorzetten.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 3 min. de snijbonen toe. Giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken.

2

Halveer ondertussen de paprika, verwijder de steelaanzet en zaad lijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen, doe in een schaaltje en giet er kokend water over. laat 1 min. staan en giet af.

3

Halveer de citroen en pers 1 helft van de vrucht uit. Snijd de rest in parten. laat de tonijn uitlekken en vang 2 el van de olie op. Doe de tonijn, Hüttenkäse, opgevangen olie, 2 el citroensap, 2 el water in een hoge beker en pureer met de staalmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper.

4

Meng de Hüttenkäse-tonijnsaus met de pasta en snijbonen. Schep voorzichtig de paprika, ui en de helft van de tomaatjes erdoor, breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de rest van de tomaatjes en serveer met de citroenparten.

tip

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.