bewaar
Camping kedgeree
Camping kedgeree
bewaar

Camping kedgeree

Dit Indiase rijstgerecht moeilijk om te maken? Welnee, niet in deze simpele maar heerlijke variant.

30 min. bereiden
1 min. wachten
90waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 ml

water

30 g

ongezouten roomboter

2

courgette

325 g

gele rijst

80 g

tikka masala kruidenpasta

250 g

makreelfilet in blik

280 g

tastytomtomaten

3 stuks

bosui

20 g

verse platte peterselie

Dit Indiase rijstgerecht moeilijk om te maken? Welnee, niet in deze simpele maar heerlijke variant.

Aan de slag

1

Breng het water aan de kook in een ketel of hapjespan en bewaar daarna in een thermosfles. Snijd de courgette in blokjes. Verhit vervolgens de boter in de hapjespan. Fruit de courgette 5 min. Schep regelmatig om. Voeg de rijst en kruidenpasta toe, bak 2 min. mee en roer goed door. Schenk er het water bij en blijf roeren. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur koken. Schep regelmatig om.

2

Snijd de tomaat in parten en de bosui in dunne ringetjes. Schep de makreel, tomaat en bosui door de rijst. Doe de deksel op de pan en laat nog 10-12 min. op laag vuur garen. Schep regelmatig om.

3

Snijd de peterselie fijn. Haal de pan van het vuur en bestrooi met de peterselie. Lekker met gekookte eieren.

variatietipVariatie 1: Met kip en boemboe. Bak in plaats van de courgette 300 g kipfilet in blokjes 5 min. Vervang de kruidenpasta door boemboe voor nasi goreng (bakje 100 g) en voeg dit samen met de rijst toe. Schep bij stap 2 nasi-bamigroenten (schaal 450 g) en 1 bakje champignons (250 g) in kwarten door de rijst in plaats van de tomaten, bosui en makreel. Voeg de fijngesneden peper uit het pakket toe als u van pittig houdt of laat deze weg als er bijv. kinderen mee-eten.

variatietipVariatie 2: Met chorizo en spinazie. Bak in plaats van de courgette 1 chorizo (worst, 250 g) in blokjes 5 min. Schep bij stap 2 vervolgens 2 zakken spinazie (a 300 g) in delen door de rijst in plaats van de tomaten, bosui en makreel.