Par­fait van kip­pen­le­ver­tjes

  • borrelhapje
  • 6 personen
  • 240 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 10 min. oventijd
(8) waardeer
frans borrelhapje 6 personen
3 8

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • patévorm of schaaltje inhoud ca. 0,5 liter

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In pan het water met de bouillon en kippenlevertjes aan de kook brengen. Levertjes in ca. 8 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Afgieten, even laten afkoelen en overdoen in keukenmachine. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Boter in stukjes snijden en toevoegen. Tot gladde, luchtige puree mengen. Armagnac druppelsgewijs erdoor mengen. Op smaak brengen met zout en peper.
  2. Patévorm dun invetten en kippenleverparfait erin scheppen. Bovenkant gladstrijken. Blaadjes van takjes oregano plukken. Bovenkant van parfait bedekken met blaadjes oregano. Parfait minstens 2 uur afgedekt in koelkast zetten.
  3. Oven voorverwarmen op 200 °C. Kapjes van de ciabatta eraf snijden, deze worden niet gebruikt. Het brood in 12 schuine plakken snijden en 8-10 min op een het rooster in het midden van de oven roosteren.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 18 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Parfait van kippenlevertjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Par­fait van kip­pen­le­ver­tjes

1
1
  • 100 ml water
  • 1 tl Maggi drinkbouillon kippenbouillonpoeder
  • 250 g kippenlevertjes

In pan het water met de bouillon en kippenlevertjes aan de kook brengen. Levertjes in ca. 8 minuten tegen de kook aan gaar laten worden.

2
2

Afgieten, even laten afkoelen en overdoen in keukenmachine.

3
3
  • 3 tenen knoflook
  • 75 g gezouten roomboter

Knoflook pellen en erboven uitpersen. Boter in stukjes snijden en toevoegen. Tot gladde, luchtige puree mengen.

4
4
  • 1 el armagnac (of cognac (Gall&Gall))

Armagnac druppelsgewijs erdoor mengen. Op smaak brengen met zout en peper.

5
5

Patévorm dun invetten en kippenleverparfait erin scheppen. Bovenkant gladstrijken.

6
6
  • 2 takjes verse oregano

Blaadjes van takjes oregano plukken. Bovenkant van parfait bedekken met blaadjes oregano. Parfait minstens 2 uur afgedekt in koelkast zetten.

7
7

Oven voorverwarmen op 200 °C.

8
8
  • 1 ciabatta afbakbrood

Kapjes van de ciabatta eraf snijden, deze worden niet gebruikt. Het brood in 12 schuine plakken snijden en 8-10 min op een het rooster in het midden van de oven roosteren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.