Ierse gehaktpie
Ierse gehaktpie
bewaar
bewaar

Ierse gehaktpie

30 min. bereiden
35 min. wachten
35waarderingen

    Aan de slag

    1

    Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.

    2

    Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de ui, bleekselderij en peen 4 min. Verwijder het vel van de worstjes en bak het vlees 4 min. mee. Voeg de bloem toe en roerbak 1 min. Schenk al roerend 300 ml bouillon erbij en kook 6 min. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en zout.

    3

    Giet de aardappelen af. Voeg 200 ml bouillon en 25 g boter toe. Stamp met de pureestamper. Voeg peper en zout toe.

    4

    Schep eerst het gehaktmengsel en dan de aardappelpuree in de ingevette ovenschaal. Verdeel 15 g boter in vlokjes erover. Bak in de oven in 35 min. goudbruin.

    Pureren

    Instructievideo - 00:51 min.

    Heb jij dit recept klaargemaakt?

    We zijn benieuwd wat je er van vindt!

    Heb jij dit recept klaargemaakt?

    We zijn benieuwd wat je er van vindt!

    Ierse gehaktpie

    Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

    Dit heb je nodig