Zomerstoof met worstjes

585 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 25 min. wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de bacon in reepjes en snipper de ui. Verhit de olie in een braadpan en bak de bacon 5 min. Voeg de worstjes toe en bak in 5 min. rondom bruin. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee.

  2. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Voeg de aardappelen, sperziebonen, het bouillontablet en water toe aan de worstjes. Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan in 25 min. gaar stoven.

  3. Snijd ondertussen de blaadjes van de peterselie fijn. Breng de zomerstoof op smaak met peper en zout, bestrooi met de peterselie en serveer.

  • variatietipSperziebonen zijn natuurlijk bekend van de salade niçoise, maar ze zijn de basis voor veel meer salades. Meng voor een Italiaanse variant beetgaar gekookte sperziebonen met olijfolie, citroensap, knoflook en Parmezaanse kaas naar smaak.
  • Ui snipperen

    Instructievideo - 00:52 min.

Zomerstoof met worstjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

logo

Dit heb je nodig

Actie uitvoeren

Laat je mening horen!

Ik heb al een AH profiel