Snijd de bacon in reepjes en snipper de ui. Verhit de olie in een braadpan en bak de bacon 5 min. Voeg de worstjes toe en bak in 5 min. rondom bruin. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Voeg de aardappelen, sperziebonen, het bouillontablet en water toe aan de worstjes. Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan in 25 min. gaar stoven.
Snijd ondertussen de blaadjes van de peterselie fijn. Breng de zomerstoof op smaak met peper en zout, bestrooi met de peterselie en serveer.
- variatietipSperziebonen zijn natuurlijk bekend van de salade niçoise, maar ze zijn de basis voor veel meer salades. Meng voor een Italiaanse variant beetgaar gekookte sperziebonen met olijfolie, citroensap, knoflook en Parmezaanse kaas naar smaak.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Gerelateerde recepten
Zomerstoof met worstjes

hoofdgerecht
4 personen
585 kcal
15 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Snijd de bacon in reepjes en snipper de ui. Verhit de olie in een braadpan en bak de bacon 5 min. Voeg de worstjes toe en bak in 5 min. rondom bruin. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Voeg de aardappelen, sperziebonen, het bouillontablet en water toe aan de worstjes. Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan in 25 min. gaar stoven.
Snijd ondertussen de blaadjes van de peterselie fijn. Breng de zomerstoof op smaak met peper en zout, bestrooi met de peterselie en serveer.
variatietip:Sperziebonen zijn natuurlijk bekend van de salade niçoise, maar ze zijn de basis voor veel meer salades. Meng voor een Italiaanse variant beetgaar gekookte sperziebonen met olijfolie, citroensap, knoflook en Parmezaanse kaas naar smaak.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
150 g bakbacon
1 ui
2 el traditionele olijfolie
270 g verse Catalaanse braadworsten
800 g vastkokende aardappelen
600 g verse sperziebonen
1 runderbouillontablet
500 ml kraanwater
20 g verse platte peterselie