bewaar
Boerenkool met worst uit de koekenpan
Boerenkool met worst uit de koekenpan
bewaar

Boerenkool met worst uit de koekenpan

Aardappelen met boerenkool uit de koekenpan: niet als stamppot, maar gebakken als een tortilla.

25 min. bereiden
15 min. wachten
95waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

vastkokende aardappel

270 g

verse Catalaanse braadworst

2

uien

2 el

traditionele olijfolie

6

middelgrote eieren

450 g

diepvries boerenkool

Aardappelen met boerenkool uit de koekenpan: niet als stamppot, maar gebakken als een tortilla.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in plakjes van ½ cm. Kook 8 min. in water met zout. Giet af en laat iets afkoelen.

2

Verwijder ondertussen het vel van de worsten en de ui in ringen. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het worstvlees toe en bak 5 min. Bak de aardappelschijfjes 1 min. mee. Schep regelmatig om.

3

Klop ondertussen de eieren in een ruime kom. Doe de boerenkool in een zeef, duw het vocht eruit met de bolle kant van een lepel en roer de boerenkool door het ei. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

4

Schenk het ei-boerenkoolmengsel over de aardappelen en verdeel gelijkmatig over de pan. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 15 min. bakken, totdat het ei gestold is.

tip

bewaartipJe kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt met aluminiumfolie in de koelkast en verwarm ca. 20 min. in de oven op 150 ºC.

combinatietipLekker met piccalilly en mosterd.

Aardappelen schillen

Instructievideo - 01:08 min.