bewaar
Pompoen, aardappel, rode ui en worst uit de oven
Pompoen, aardappel, rode ui en worst uit de oven
bewaar

Pompoen, aardappel, rode ui en worst uit de oven

Dat is nog eens makkelijk koken. Alle ingrediënten gaan op de bakplaat en jij hoeft alleen nog maar te wachten.

30 min. bereiden
35 min. oventijd
136waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

flespompoen

500 g

krieltjes

3

middelgrote uien

540 g

verse Catalaanse braadworst

4 takjes

verse tijm

4 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Dat is nog eens makkelijk koken. Alle ingrediënten gaan op de bakplaat en jij hoeft alleen nog maar te wachten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de pitten en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten. Snijd beide helften in de breedte in plakken van 1 1⁄2 cm dik. Was de krieltjes en halveer ze.

2

Pel de uien en snijd elke ui in 6 parten. Knip de worstjes open met een schaar en verwijder het vel. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng in een grote kom de pompoen, krieltjes, ui, het worstvlees, de tijm en de olie. Voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 35 min. in de oven. Schep na 15 min. om. Lekker!

algemeenTil na het bakken het bakpapier met ingrediënten voorzichtig van de ovenplaat en leg in een ruime stoofpan of schaal. Zo kan iedereen aan tafel makkelijk opscheppen.

algemeenBereid dit gerecht niet in een (ovenbestendige) pan, dan worden de ingrediënten namelijk niet goed gaar.

Pompoen, aardappel, rode ui en worst uit de oven

Instructievideo - 02:17 min.