bewaar
Salade met zongedroogde tomaat
Salade met zongedroogde tomaat
bewaar

Salade met zongedroogde tomaat

25 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

1 kg

aardappelen vastkokend

5 el

olijfolie

2 el

azijn

1 el

honing

2 pakken

fijne tuinbonen

1 duopak

gerookte spekblokjes

½ potje

zongedroogde tomaten

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in plakken van ½ cm dik. Kook ze in water met zout in 10 min. gaar. Giet af.

2

Meng de olie met de azijn en honing. Breng op smaak met peper en zout. Giet de dressing over de aardappelen en laat afkoelen.

3

Kook de tuinboontjes volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en meng ze met de aardappelen. Laat verder afkoelen.

4

Bak ondertussen de spekjes 5 min. op middelhoog vuur. Laat uitlekken in een zeef en meng met de zongedroogde tomaten door de salade.

tip

algemeenVervang de tuinbonen door tuinerwten (pak 450 g, diepvries) voor een iets zoetere smaak.

Tuinbonen dubbeldoppen

Instructievideo - 00:24 min.