Deense salade
Stevige salade met aardappel, bleekselderij, radijs en knakworst. Van tevoren te bereiden: Handig als je wilt picknicken!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg krielaardappelen (zakje à 500 g)
- 400 g knakworst in blik
- 175 g snoepgroente radijs (bakje)
- 5 stengels bleekselderij
- 2 tl Franse mosterd
- 125 g sour cream (bakje)
Advertentie
Bereiden
- Halveer de krieltjes en kook ze in ruim water met zout in 15 min. gaar. Laat even afkoelen.
- Snijd ondertussen de knakworsten in stukjes, de radijs in kwarten en de bleekselderij in stukjes. Meng de krieltjes met de knakworst, radijs en bleekselderij. Roer de mosterd door de sour cream en meng voorzichtig door de salade. Breng op smaak met peper en zout.
variatietip:
Vervang de knakworst door 1 blik roze zalm (418 g) als u deze salade met vis wilt maken.
bewaartip:
Je kunt deze salade 2 uur van tevoren bereiden. Laat 30 min. voor serveren op kamertemperatuur komen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 390 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 51 g
-
vet 13 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 785 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Deense salade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Deense salade
- 1 kg krielaardappelen
Halveer de krieltjes en kook ze in ruim water met zout in 15 min. gaar. Laat even afkoelen.
- 400 g knakworst in blik
- 175 g snoepgroente radijs
- 5 stengels bleekselderij
Snijd ondertussen de knakworsten in stukjes, de radijs in kwarten en de bleekselderij in stukjes.
Meng de krieltjes met de knakworst, radijs en bleekselderij.
- 2 tl Franse mosterd
- 125 g sour cream
Roer de mosterd door de sour cream en meng voorzichtig door de salade. Breng op smaak met peper en zout.
variatietip:
Vervang de knakworst door 1 blik roze zalm (418 g) als u deze salade met vis wilt maken.
bewaartip:
Je kunt deze salade 2 uur van tevoren bereiden. Laat 30 min. voor serveren op kamertemperatuur komen.