bewaar
Pittige pompoendip
Pittige pompoendip
bewaar

Pittige pompoendip

25 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ pak

pompoenblokjes

5 el

olijfolie

1

ui

1 cm

verse gember

1 teen

knoflook

2 tl

kerriepoeder

1

rode peper

1 el

citroensap

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Doe de bevroren pompoenblokjes in een schaal en zet 5 min. in de magnetron op 800 watt. Laat uitlekken in een zeef.

2

Verhit ondertussen 2 el olie in een steelpan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Snijd de gember fijn. Voeg de knoflook en gember toe aan de ui en fruit nog 2 min. Voeg het kerriepoeder toe en fruit nog 1 min. Schep de pompoen erbij en fruit nog 2 min. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes en houd er een paar achter voor garnering.

3

Doe het pompoenmengsel in een hoge kom of de beker van de staafmixer. Pureer alles en voeg 3 el olie, de rode peper en het citroensap toe. Meng nog even met de staafmixer. Breng op smaak met zout, laat afkoelen en garneer met de achtergehouden ringetjes rode peper. Lekker met geroosterd brood of gegrild vlees van de barbecue.

tip

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.