Snijd 1 teen knoflook fijn en meng met 25 ml olie, het komijnzaad, de rozemarijn en peper. Wrijf de lamskoteletten in met dit mengsel en laat 2 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Snijd 2 tenen knoflook in plakjes en kook met de erwten 3 min. in water met zout. Giet af en spoel koud onder stromend water.
Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Bestrooi de lamskoteletten met zout en rooster 6 min. op de barbecue of in de grillpan. Keer halverwege. Laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie of een deksel.
Doe ondertussen de munt in een maatbeker of de beker van de staafmixer en voeg 75 ml olie en de erwten toe. Maal met de staafmixer tot puree en meng de azijn, peper en zout erdoor. Serveer bij de lamskoteletten.
Lamskoteletten met munterwten
Barbecueën
Instructievideo - 02:41 min.
Gerelateerde recepten
Lamskoteletten met munterwten

bijgerecht
4 personen
645 kcal
30 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Snijd 1 teen knoflook fijn en meng met 25 ml olie, het komijnzaad, de rozemarijn en peper. Wrijf de lamskoteletten in met dit mengsel en laat 2 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Snijd 2 tenen knoflook in plakjes en kook met de erwten 3 min. in water met zout. Giet af en spoel koud onder stromend water.
Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Bestrooi de lamskoteletten met zout en rooster 6 min. op de barbecue of in de grillpan. Keer halverwege. Laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie of een deksel.
Doe ondertussen de munt in een maatbeker of de beker van de staafmixer en voeg 75 ml olie en de erwten toe. Maal met de staafmixer tot puree en meng de azijn, peper en zout erdoor. Serveer bij de lamskoteletten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 tenen knoflook
100 ml olijfolie
1 tl komijnzaad
1 tl gedroogde rozemarijn
2 schaaltjes lamskoteletten
½ pak tuinerwten
1 bakje munt
1 el rodewijnazijn
Dit heb je nodig
barbecue, staafmixer