bewaar
Gehaktballetjes met chimichurri
Gehaktballetjes met chimichurri
bewaar

Gehaktballetjes met chimichurri

30 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

9 el

olijfolie

2 el

rodewijnazijn

1 teen

knoflook

1 bakje

tijm

1 tl

gedroogde rozemarijn

1 tl

gedroogde oregano

1 tl

chilipeper

500 g

rundergehakt

2

sjalotten

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Doe voor de chimichurri 6 el olie, de azijn, knoflook, tijm, rozemarijn, oregano en chilipeper in een kom en pureer met de staafmixer kort tot een grove saus. Breng op smaak met peper en zout. Maak het gehakt los met een vork en voeg 3 el van de chimichurri toe. Verhit 1 el olie in een koekenpan en fruit de sjalotten 2 min. Laat wat afkoelen en voeg toe aan het gehaktmengsel. Draai er met vochtige handen balletjes van ca. 2 cm doorsnede van.

2

Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de gehaktballetjes in ca. 6-9 min. rondom bruin en gaar. Serveer met de rest van de chimichurri. Lekker met ovenfrites en een salade van mais, komkommer en paprika.