bewaar
Groenteschuitjes
Groenteschuitjes
bewaar

Groenteschuitjes

15 min. bereiden
20 min. wachten
13waarderingen

Ingrediënten

300 g

witte rijst

1 schaal

Hollandse rundergehaktballetjes

150 g

sperziebonen

1

venkelknol

¼

bloemkool

50 ml

azijn

2

zoete puntpaprika's

½

komkommer

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 20 x 20 cm, ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de gehaktballetjes in de ingevette ovenschaal en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

2

Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en snijd ze in stukjes. Verwijder de stronk van de venkelknol en snijd in dunne partjes. Kook de sperziebonen, venkel en bloemkool 5 min. in water met zout en de azijn. Giet af en spoel koud onder stromend water.

3

Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Verdeel de sperziebonen, venkel, bloemkool en komkommer over de 4 schuitjes paprika. Verdeel de balletjes en de rijst over 4 borden. Zet op elk bord een schuitje. Lekker met curry als dip voor de groenten.

tip

algemeenPlakjes komkommer kunt u meegeven in de lunchtrommel, de rest van de bloemkool kunt u verwerken in een quiche. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande.

Blancheren

Instructievideo - 01:00 min.