bewaar
Ketjapkip met rabarber
Ketjapkip met rabarber
bewaar

Ketjapkip met rabarber

East meets west: een oosters recept met een Hollands bijgerecht.

20 min. bereiden
45 min. wachten
120waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kippenbout

6 el

ketjap manis

6 el

vloeibare honing

6 el

zonnebloemolie

300 g

verse rabarber

300 g

witte snelkookrijst

1 struik

paksoi

East meets west: een oosters recept met een Hollands bijgerecht.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Dep de kip droog met keukenpapier. Meng de ketjap met de 2/3 van de honing en de helft van de olie. Bestrijk de kip ermee en bestrooi met peper en zout. Leg de kip met de velkant naar onderen in de ovenschaal. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven. Snijd de rabarber in schuine stukken van 4 cm. Meng met de rest van de honing.

2

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de kip uit de oven, keer de kip en schep de rabarber erbij. Zet nog ca. 25 min. in de oven. Schep niet meer om, dan blijft de rabarber heel.

3

Snijd de paksoi in repen. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de paksoi 4 min. en voeg peper en zout toe. Serveer de kip en rabarber met de rijst en paksoi.

tip

Kool snijden

Instructievideo - 01:26 min.