Smoorballetjes met paksoi
Malse runderballetjes in een oosters jasje. Deze vallen zeker in de smaak bij het hele gezin

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g witte snelkookrijst
- 2 el zonnebloemolie
- 360 g Hollandse rundergehaktballetjes
- 1 paksoi
- 150 g gesneden uien
- 170 g atjar tjampoer (pot 340 g)
- 125 g ketchup
- 50 ml ketjap manis
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de gehaktballetjes in 3 min. rondom bruin aan. Schep ze uit de pan. Snijd de paksoi in repen, houd het groen apart. Fruit de ui 1 min. in het bakvet.
- Voeg de paksoi toe en bak 3 min. mee. Doe de gehaktballetjes met de atjar tjampoer, 1 el vocht per persoon, ketchup en ketjap terug in de pan. Laat 10 min. op laag vuur stoven tot de balletjes gaar zijn. Voeg de laatste minuut het groen van de paksoi toe. Verdeel de rijst met de smoorballetjes en saus over de borden.

Kool snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 685 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 87 g
-
vet 26 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 1.250 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Smoorballetjes met paksoi
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Smoorballetjes met paksoi
- 300 g witte snelkookrijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 2 el zonnebloemolie
- 360 g Hollandse rundergehaktballetjes
Verhit de olie in een hapjespan. Bak de gehaktballetjes in 3 min. rondom bruin aan. Schep ze uit de pan.
- 1 paksoi
- 150 g gesneden uien
Snijd de paksoi in repen, houd het groen apart. Fruit de ui 1 min. in het bakvet.
- 170 g atjar tjampoer
- 125 g ketchup
- 50 ml ketjap manis
Voeg de paksoi toe en bak 3 min. mee. Doe de gehaktballetjes met de atjar tjampoer, 1 el vocht per persoon, ketchup en ketjap terug in de pan.
Laat 10 min. op laag vuur stoven tot de balletjes gaar zijn. Voeg de laatste minuut het groen van de paksoi toe.
Verdeel de rijst met de smoorballetjes en saus over de borden.