bewaar
Ribkarbonade met zoetzure miehoen
Ribkarbonade met zoetzure miehoen
bewaar

Ribkarbonade met zoetzure miehoen

20 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

olijfolie

4

ribkarbonades

1 pak

miehoen

600 g

broccoli

100 g

runderrookvlees

3 el

ketjap manis

1 pot

atjar tjampoer

2

uien

Aan de slag

Verhit 3 el olie in een pan. Bestrooi de karbonades met peper en zout naar smaak en bak ze in 10 minuten gaar, keer regelmatig. Kook de miehoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli in water met zout in ca. 4 min. beetgaar en bak het rookvlees 2 min. uit. Giet de miehoen en broccoli af. Verhit de rest van de olie in een wok en voeg de ketjap toe. Voeg de broccoli, de atjar tjampoer, de miehoen, de uien en het rookvlees toe. Meng alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 borden en serveer met een karbonade.

algemeenRecepten winnaar De Tas week 24: Nadia Prins.