bewaar
Kalkoen met aioli
Kalkoen met aioli
bewaar

Kalkoen met aioli

Spaans genieten met deze heerlijke dip. Liefst met een glaasje wijn erbij.

15 min. bereiden
15 min. wachten
64waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

citroen

40 g

ongezouten roomboter

400 g

kalkoenfilet

6

bosuien

1 zakje

rode puntpaprika

2 el

traditionele olijfolie

2 tenen

knoflook

4 el

citroenmayonaise

1 tl

paprikapoeder

Spaans genieten met deze heerlijke dip. Liefst met een glaasje wijn erbij.

Aan de slag

1

Pers de citroen uit. Smelt de boter in een steelpan. Voeg het citroensap toe en laat afkoelen. Snijd de kalkoen in 12 plakken (3 stuks per persoon). Meng door het botermengsel en laat 15 min. afgedekt staan (de boter stolt weer, maar dat mag).

2

Besprenkel de bosui en de puntpaprika met de olie. Rooster de kalkoen en de puntpaprika in 6 min. gaar op de barbecue. Keer regelmatig. Rooster de bosui 3 min.

3

Snijd ondertussen de knoflook zeer fijn. Meng de citroenmayonaise met de knoflook en het paprikapoeder. Serveer de kalkoen met de aioli in een apart schaaltje.

tip

Paprika's roosteren en ontvellen

Instructievideo - 01:07 min.