bewaar
Kalkoen met fruit
Kalkoen met fruit
bewaar

Kalkoen met fruit

25 min. bereiden
licht pittig
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

1

citroen

1 pot

appelcompote met cranberry en bosbessen

2

kaneelstokjes

2

uien

40 g

ongezouten roomboter

450 g

diepvries tuinerwten

400 g

kalkoenfilets

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe het verwenfruit in een steelpan. Voeg de kaneelstokjes, 2 partjes citroen en flink wat peper toe. Laat op laag vuur 20 min. zacht koken.

2

Verwarm intussen de helft van de boter in een pan en bak de uien 5 min. op laag vuur. Voeg de tuinerwten en 1/2 liter water toe. Laat op laag vuur afgedekt 10 min. stoven. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd de kalkoen in plakjes van ca. 1 cm. Bestrooi met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de kalkoen in ca. 4 min. gaar. Keer halverwege en voeg de rest van de citroen toe. Druk met een vork het sap uit de partjes.

4

Serveer het verwenfruit bij de kalkoen, rijst en erwten. Leg de citroenpartjes en de kaneel opzij.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kalkoen met fruit

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig